Stelt u zich eens voor: nooit meer scheren, harsen of epileren …

De HIGH POWER LIGHTSHEER DUET DIODELASER is een geavanceerde technologie ontworpen om comfortabel en snel ongewenste haren duurzaam te reduceren. De Lightsheer Duet behoort dan ook tot de beste ontharingslaser ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. De Duet heeft twee handstukken tot haar beschikking: namelijk het gekoelde (chilltip) ET handstuk, voor de kleinere gebieden op het lichaam, zoals de oksels en een uniek nieuw HS handstuk, voor de grotere gebieden op het lichaam, zoals benen en rug.

De haar absorbeert de warmte van de laserstraal

De Lightsheer produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van de laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken, dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De huid wordt hierbij niet beschadigd. De haren in de actieve groeifase zijn het meest gevoelig voor laserlicht, omdat in deze fase het haarzakje pigment of melamine bevat.

Veilig & Huidvriendelijk

Het Lightsheer Duet ET handstuk maakt gebruik van een uniek koelsysteem; de zogenaamde Chilltip koelt tot 4° graden Celcius. De Chilltip zorgt voor bescherming van de huid en biedt comfort tijdens de laserbehandeling. Door deze koeling is de behandelmethode goed te verdragen, waardoor verdoving overbodig is. U kunt vrijwel direct na de behandeling uw normale dagelijkse bezigheden hervatten.
Het Lightsheer Duet HS handstuk maakt gebruik van de vacuüm technologie. Het handstuk is 9.2 x groter dan het ET handstuk. Door middel van het vacuüm wordt de huid in het handstuk gezogen. De haarfollikels komen hierdoor dichter bij de energiebron te liggen. Door deze unieke kenmerken kan er met een lagere energie, zeer effectief en comfortabel gewerkt worden. Dit betekent minder pijn en huidvriendelijk.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen met laserlicht worden behandeld, zoals gezicht, armen, benen, borst, rug, oksels en bikinilijn. Met uitzondering van de genitaliën en rondom de ogen. Afhankelijk van het gebied, zal er gekozen worden voor het ET handstuk of HS handstuk.

Is de behandeling veilig voor alle huidtypes?

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen, die hinder ondervinden van overbeharing. Alle huidtypes, incl. personen met een donkere huidskleur, kunnen effectief behandeld worden met deze diodelaser. De haren mogen echter niet te licht zijn. Lichte en witte haren bevatten nauwelijks pigment en de laser-energie kan daar zijn werk niet goed doen.
Het Lightsheer systeem is na jaren research op de markt gebracht. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen.

Wat voelt u tijdens de behandeling?

In de meeste gevallen wordt er tijdens de behandeling een prikkelend gevoel ervaren. De ChillTip van het ET handstuk zorgt er voor dat uw huid gekoeld wordt en geeft extra comfort. Met het grotere HS handstuk voelt u dat uw huid lichtjes wordt opgezogen in het handstuk en dat er tegelijkertijd warmte afgegeven wordt. Dit zal u zeker niet als onprettig ervaren. Na de behandeling blijft een lichtrode uitslag/zwelling zichtbaar, meestal verdwijnen deze reacties snel weer.

Zijn de resultaten definitief en hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De Lightsheer diodelaser is door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd en mag de claim “permanente haarreductie”voeren. Binnen 5 behandelingen mag men een permanente vermindering van haargroei verwachten. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijv. hormoonveranderingen, bepaalde medicijnen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikke haren. Hier kan geen enkele ontharingsmethode iets aan doen. Deze haren kunnen later alsnog verwijdert worden.
De tijdsduur van de behandeling varieert per behandeld gebied. Alléén haren in de groeifase bevatten pigment. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zijn, zijn er meerdere behandelingen nodig ( gemiddeld 5 ). Dit gebeurt met tussenpozen van zes tot 12 weken en is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Wat te doen vóór en na de behandeling?

Vanaf 2 weken vóór en na de behandeling:

  • plukken/epileren of harsen niet toegestaan. U mag wel scheren!
  • géén blootstelling aan zonlicht (UV), zonnebank en géén zelfbruiningscrème gebruiken.